Romagna en Le Marche

Montescudo ligt in het hart van Romeinse historie, kunst, cultuur en gastronomie.

Centraal gelegen in het zuiden van Romagna, op steenworp afstand van Le Marche

De regio Emilia-Romagna werd gevormd door de samenvoeging van verschillende maar complementaire gebieden. Tussen de kabbelende golven van de Adriatische Zee en de toppen van de Apennijnen ligt een prachtige verscheidenheid aan geschiedenis, tradities en landschappen, die net zo veel bestemmingen bieden om te bezoeken.

Het Emilia-gebied is het land van de kastelen en burchten van het hertogdom Parma en Piacenza, van wereldberoemde BOB- en BGA-producten – vooral Parmigiano Reggiano en Prosciutto di Parma – en de muziek van Giuseppe Verdi, die afkomstig is uit Busseto. De stad Reggio Emilia was in feite de geboorteplaats van de driekleurige vlag van Italië.

Als het om culinaire specialiteiten gaat, mag ook het gebied rond Bologna en Modena niet ontbreken. Dit is de geboorteplaats van balsamico-azijn, Mortadella Bologna en vele andere smaken die prachtig samengaan met lokale wijnen. Dit gebied is de thuisbasis van grote auto- en motorfabrikanten – Ferrari, Lamborghini, Ducati en Maserati om er maar een paar te noemen – en wereldberoemde racebanen. De uitgestrekte skigebieden op Monte Cimone, de hoogste top in de regio (2165 meter boven zeeniveau), en op de berg Corno alle Scale zijn ook een bewijs van de diepgewortelde sporttraditie van de regio.

Romagna

Romagna daarentegen heeft altijd in het teken gestaan ​​van kust en amusement, van de stranden van Ferrara tot de kustlijn van Rimini in het uiterste zuiden van de regio. Maar Romagna is veel meer dan op het eerste gezicht lijkt; dit gebied herbergt betoverende heuveldorpen op het platteland van Forlì-Cesena en Rimini, oude culinaire tradities die worden belichaamd in de karakteristieke piadina flatbread van de regio, een passie voor wellness en fitness, en kunststeden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zoals Ravenna en Ferrara.

Le Marche

Le Marche strekt zich uit van de zee tot aan de bergen en biedt een prachtig, gevarieerd en kleurrijk beeld, van het blauw van de zee tot het groen van het bos.
Hier worden weelderige valleien afgewisseld met heuvels met hooggelegen forten en kleine dorpjes met oude huizen, gemaakt van witte steen, zo wit als de sneeuw die opvalt op de toppen van de nabijgelegen Apennijnse gletsjers.
Zijn geschiedenis vermengt zich met zijn legendes, het spreekt van koningen, keizers, leiders maar ook van mythologische personages.